Moderní kamerový systém v parkovacím areálu pod City Campusem Ostravské univerzity

Líbí se vám to ?

Kontaktujte nás

Moderní kamerový systém v parkovacím areálu pod City Campusem Ostravské univerzity

25.06.2024

Centrum Ostravy se nedávno rozrostlo o dvě nové budovy Ostravské univerzity. Pro město však realizace kampusu zahrnuje více než jen samotnou stavbu těchto budov. Jedná se o celou sérii souvisejících projektů, které buď předcházely stavbě, nebo na ni navazují. Jednou z významných součástí je i dokončené podzemní parkoviště pod budovou Univerzitního zázemí sportu a behaviorálního zdraví.

Moderní a prostorné parkoviště

Nové parkoviště je veřejnosti otevřeno 24 hodin denně a umožňuje lidem pohodlně zaparkovat v centru města místo parkování na okolních ulicích. Nabízí kapacitu 155 míst pro osobní automobily a čtyři motocykly. K dispozici jsou také nabíjecí stanice pro dvě elektrická vozidla. V suterénu parkoviště se nacházejí skladovací prostory, technologické místnosti a sociální zázemí. Vjezd pro automobily je řešen pomocí částečně zastřešené ocelové rampy pro pohodlný a bezpečný přístup.

Bezpečnostní řešení od OVANETu

Parkovací areál pod City Campusem Ostravské univerzity OVANET vybavil moderním kamerovým systémem. Ten zajišťuje nepřetržitý dohled a bezpečnost po celém parkovišti. Kamery jsou strategicky rozmístěny tak, aby pokrývaly všechny klíčové oblasti parkoviště, včetně vstupů a výstupů.  Celkem je zde instalováno 26 kamer. Systém zahrnuje 6 multisenzorových kamer, z nichž každá disponuje čtyřmi statickými kamerami, a 2 statické kamery. Předností multisenzorových kamer je panoramatický pohled z jednoho místa. Jsou vybaveny vysoce kvalitními senzory poskytující ostré a jasné záznamy. Každý senzor lze nasměrovat na jiný úhel a tím umožňuje lepší přehled o celkové situaci, efektivnější monitorování a rychlejší reakci na události v reálném čase.

Ochrana a bezpečí pro občany

Díky tomuto pokročilému kamerovému systému je parkoviště nejen bezpečnější, ale také přínosnější pro občany, kteří se mohou spolehnout na vysokou úroveň ochrany svých vozidel i osobní ochrany.

OVANET: Váš partner pro moderní bezpečnostní řešení

Společnost OVANET provozuje více než dvacet let městský integrovaný kamerový systém v Ostravě. Dlouhodobě se specializuje na poskytování pokročilých bezpečnostních systémů. Instalace kamerového systému v parkovacím areálu pod City Campusem Ostravské univerzity je jen jedním z mnoha projektů, které dokazují naši odbornost a závazek k zajištění bezpečnosti.

Pokud hledáte spolehlivého partnera pro implementaci moderních bezpečnostních řešení, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme navrhnout a realizovat systém dokonale odpovídající vašim potřebám a požadavkům.