Nositelné kamery nejen pro policisty

Líbí se vám to ?

Kontaktujte nás

Nositelné kamery nejen pro policisty

23.01.2023

Znáte nositelné kamery? Už jste se s nimi někdy setkali nebo jste o nich alespoň četli?

Jak samotný název vypovídá, jedná se o kamery nošené na těle. Tyto kamery byly dříve využívány především profesionály z řad policie a bezpečnostních agentur. Nicméně jejich nesporné výhody a vlastnosti si v poslední době získávají další uživatele ve velkém okruhu jiných odvětví i trhu. Společnost Axis Communications uvedla na trh nový model kamery, která je bez nadsázky označována jako „nositelná kamera pro každého“.  Kamera AXIS W101 je tak dalším přírůstkem do řady kamer Axis určených k nošení.

Kvalitní obraz, možnost přednahrávky

Kamera AXIS W101 nabízí vylepšenou kvalitu a zvuk s potlačením šumu. Obraz má přirozenější barvy, menší šum ve scénách s nízkým osvětlením, lepší kontrast. Disponuje zesilovačem hlasu zajišťující čistější a lépe rozeznatelný záznam řeči. Tato kamera je vybavena velkým, snadno přístupným tlačítkem, které spouští záznam jediným klepnutím. Vylepšené uchycení umožňuje pořídit stabilní záznam i v těch nejnáročnějších situacích. Klíčovou funkcí je možnost aktivace přednahrávky, tzv. buffer. Jedná se o až devadesáti vteřinovou sekvenci s automatickým připojením k nahrávce ve chvíli, kdy nositel kameru zapne. Umožnuje tím „vrátit“ čas o minutu a půl zpět před moment, než uživatel nahrávání zahájil, a lépe zmapovat původ, podněty i reakce jednotlivých účastníků celé situace.

Mobilní aplikace a záznam metadat

Důležitou součástí systému nositelné kamery je mobilní aplikace pro systémy iOS a Android umožňující prohlížení a označování situačních momentů v terénu. Je to ideální doplněk pro každého, kdo chce mít rychlý a snadný přístup k náhledu videozáznamu. Videa z kamery není možné v aplikaci mazat nebo vystříhávat jejich části. Uživatelům lze tyto následně doplňovat o poznámky a další informace, které se po vložení do dokovací stanice uloží jako součást metadat.

Kamery nošené na těle mohou do záznamů automaticky ukládat i různé další typy metadat. Jedním z příkladů jsou údaje o poloze. Spojením videa se zeměpisnými souřadnicemi z místa, kde bylo natočeno, lze výrazně zvýšit důkazní hodnotu záznamu. Zároveň se tím otvírají nové možnosti využití polohových záznamů pro případné geolokační služby specializovaných technologických firem.

Výdrž baterie až 17 hodin

Provozní doba baterie v zapnutém „hybridním stand-by“ režimu je až 17 hodin, přičemž při rozlišení 1080p vydrží nonstop nahrávat video víc než 12 hodin. V případě potřeby ji ale lze nabíjet také v terénu (na cestách) pomocí jakékoli nabíječky USB-C.

Snadná integrace a kybernetická bezpečnost

Kamera AXIS W101 je založena na otevřených standardech a nabízí snadnou integraci plikacemi AXIS Camera Station a AXIS Case Insight, tak i se systémy VMS (správa videa) a EMS (správa důkazů) třetích stran, a to lokálně, nebo v cloudu. Není proto problém tyto kamery zapojit i do bezpečnostních systémů už zavedených.

Při archivaci videa využívá kamera technologii Axis Zipstream zajišťující vysokou úroveň komprimace videa při minimálních ztrátách jeho obrazové nebo zvukové kvality. To šetří místo jak v kameře samotné, tak především na serverech nebo cloudu, kam se data z kamer stahují. Díky tomu je možné zapojit do systému velké množství kamer bez nutnosti spravovat rozsáhlá datová úložiště.

Samozřejmostí je také splnění standardů FBI pro kybernetickou bezpečnost díky end-to-end šifrování.

Klíčové vlastnosti kamery W101: 

  • vždy ostrý obraz a čistý zvuk
  • provozní doba až 17 hodin
  • přijímač GPS/GNSS k sledování polohy
  • systém KlickFast
  • záruka 3 roky

Zaujal Vás tento produkt? Chcete se dozvědět více? Máme v této oblasti bohaté zkušenosti. Ve spolupráci s naším partnerem Vám připravíme nabídku přesně pro Vás.