Hlavní přednosti mobilních kamer

Líbí se vám to ?

Kontaktujte nás

Hlavní přednosti mobilních kamer

26.03.2024

O mobilních kamerových systémech píšeme často a rádi. Důvod je jednoduchý. Jde o technologii, která není nákladná, snadno se instaluje a lze ji umístit rychle a jednoduše tam, kde je zrovna potřeba. Díky tomu mohou města operativně řešit prevenci i bezpečnost na konkrétních místech podle aktuální situace. Velkou předností je také možnost montáže na jakýkoliv sloup veřejného osvětlení, který už na místě stojí. Systémy jsou zpravidla vybaveny interním úložištěm ve formě SD karty a baterií, která se dobíjí v nočních hodinách, kdy je osvětlení zapnuté.

Pro většinu měst jsou nejčastějšími problémovými lokalitami například stanoviště kontejnerů s odpadem, kde lidé vytvářejí nepořádek. A právě zde lze tyto situace řešit snadno pomocí mobilních kamer. Najdou uplatnění při monitoringu a ochraně dětských hřišť, herních prvků, objektů v majetku města se zvýšeným rizikem vandalských projevů. Jsou vhodná také pro dočasné akce, jako např. koncerty, festivaly, sportovní události a podobně.

I mobilní kamery toho umí daleko více než jen přenášet obraz. Lze je ve městě operativně využít k monitoringu dopravy a parkování, a to včetně čtení SPZ.

Jejich využití je tedy mnohostranné a přispívá k celkové bezpečnosti a ochraně občanů. Městská policie Ostrava využívá tato zařízení v prevenci kriminality již poměrně dlouho. Díky vysoké flexibilitě jsou pomocníky v místech, kde je aktuální prioritní potřeba pro monitoring jako jsou fotbalové zápasy nebo také monitoring lokalit černých skládek. Naposledy jsme pro MPO Ostrava připravili a dodali další dvě kamerové sady. Každá obsahuje dvě baterie s provozní dobou tři až čtyři dny.

Zaujaly váš možnosti mobilních kamerových sad? Potřebujete poradit, zkonzultovat konkrétní problém? Budeme rádi, pokud se obrátíte přímo na nás, protože my tomu rozumíme.

Naše realizace najdete zde

kamera s radarem pro monitoring dopravy