Analogové versus síťové audio

Líbí se vám to ?

Kontaktujte nás

Analogové versus síťové audio

02.09.2022

Nejjednodušší způsob, jak popsat rozdíl mezi analogovými a síťovými reproduktory, je porovnání laptopu s monitorem. Analogové zařízení toho samo o sobě moc nedokáže. Vyžaduje zesilovač pro napájení, ekvalizér, zařízení pro streamování hudby a další zařízení pro připojení sluchátek, s požadavkem na napájení všech těchto zařízení. Ve srovnání s tradičním analogovým systémem vyžadují síťová audio řešení méně vybavení. Není potřeba centrální stojan, ani technická místnost. Zesilovač, ekvalizér, server pro streamování, server SIP a další přístroje jsou všechny zabudované. Jediným zařízením vyžadujícím napájení je napájení prostřednictvím ethernetu (PoE). 

Bez ohledu na to, co potřebujete, vše lze snadno nakonfigurovat a upravit v softwaru pro správu zvuku. Můžete přidávat nová zařízení, jako jsou reproduktory, volací mikrofony a zvukové mosty, a také přidávat a upravovat zóny podle potřeby. 

Kvalita zvuku je důležitá pro zajištění příjmu a odesílání zpráv s minimálním zkreslením nebo rušením. Síťové audio systémy nejsou citlivé na elektrický šum a jiné druhy rušení, které může způsobit zkreslení a nežádoucí zvuky. V důsledku toho se můžete vždy spolehnout na jasné a srozumitelné zprávy bez ohledu na délku kabelu. Zvukové signály putující od zdroje k reproduktoru zůstávají silné a se vzdáleností neslábnou.

Hlavní výhody síťového audia

  • Síťové audio je snadné!
  • Síťový zvuk = méně místa, údržby i rizika
  • Kvalitní a čistý zvuk

Pokud Vás informace k této oblasti zaujaly, máte další dotazy či zájem o tato zařízení, neváhejte nás kontaktovat. Připravíme nabídku přesně pro Vás.