Rozsviťte s námi světýlka naděje pro Štěpána

Líbí se vám to ?

Kontaktujte nás

Rozsviťte s námi světýlka naděje pro Štěpána

03.09.2024

Cyklosvětluška aneb Světýlka naděje je charitativní projekt, který si drží tradici a pomáhá rodinám s dětmi s handicapem už od roku 2016. Letošní Cyklosvětluška startuje 14. 9. 2024 v 18 hodin v Bělském lese. Akce je určena pro celou rodinu. Mohou se jí zúčastnit i ti nejmenší např. na svých odrážedlech či koloběžkách, senioři, ale i cykloborci. Každý z registrovaných účastníků je zařazen do slovování o hodnotné ceny. A jako každý rok – majitel nejlépe nasvíceného kola bude patřičně odměněn. Stačí se zaregistrovat, přijet a společnou jízdou na osvětlených kolech rozsvítit Bělský les.

Pro koho se letos pojede?

Štěpán Kaloč je neobyčejný dvanáctiletý kluk z Ostravy, který měl start do života trošku těžší. I přes svůj handicap je aktivním a nadšeným sportovcem. Štěpán se narodil 4 měsíce před termínem ve 24. týdnu těhotenství s váhou 700 g a mírou 32 cm. U porodu bohužel došlo k trakčnímu poranění. V nemocnici strávil 123 dnů, prodělal infekce, zápal plic a několik transfúzí krve a krevní plazmy. Štěpán má celoživotně poškozené periferní míšní nervy, ochrnutou pravou dolní končetinu, deformitu páteře, poruchu růstu a další zdravotní potíže. Je odkázán na mechanický vozík a pohybuje se s pomocí speciální ortoprotézy. I přes jeho handikep je aktivní sportovec. Hraje parahokej, chodí do atletiky a je brankářem ve florbale. Pravidelně rehabilituje a proto výtěžek z Cyklosvětlušky bude použit na rehabilitační a kompenzační pomůcky.

OVANET tento projekt finančně podporuje. Přidejte se i vy a pomozte Štěpánovi plnohodnotně žít svůj život a radovat se z něj. Život s hendikepem není jednoduchý.