Kompletní řešení pro Komorní scénu Aréna

Líbí se vám to ?

Kontaktujte nás

Kompletní řešení pro Komorní scénu Aréna

O divadle

Komorní scéna Aréna byla založena v roce 1994.  Během čtvrtstoletí své existence se postupně vypracovala na špičku české divadelní scény, zaznamenala zcela výjimečné úspěchy v celorepublikovém měřítku, završené čtyřnásobným nejvyšším oceněním Divadlo roku (2013, 2015, 2016, 2017). Aréna se zaměřuje na tzv. herecké divadlo a nejčastěji uváděným žánrem jsou tragikomedie. Její inscenace pravidelně zaznamenává Česká televize a je zvána na prestižní české, i zahraniční divadelní festivaly.

Původní stav

Organizace ve svých administrativních prostorech využívala pro PC stanice bezdrátové připojení, které nebylo pro zaměstnance dostatečně rychlé a efektivní. V divadelním sále monitorovaly hlediště a pódium dvě analogové kamery.  Analogové kamery oproti IP kamerám však zdaleka nedosahují tak kvalitních technických parametrů v rozlišení obrazu a citlivosti na světlo.

Řešení

Organizace potřebovala primárně modernizovat počítačovou síť, zajistit její vysokou dostupnost a bezpečnost. Vhodně navržená a profesionálně zhotovená strukturovaná kabeláž je základním stavebním prvkem pro přenos datových či hlasových služeb. OVANET a.s. poskytuje již několik let organizaci outsourcing informačních technologií, navrhnul projekt na vybudování strukturované kabeláže a zajistil následnou realizaci nové infrastruktury. Přepojením na optické kabely k optické síti byl zajištěn spolehlivější a stabilnější internet s vyšší přenosovou rychlostí.

Analogové kamery nahradily nové IP kamery AXIS P3227-LV a Q3517. Oproti analogovým kamerám disponují vysokým rozlišením, umožňují spravovat a sledovat obraz odkudkoliv, uchovávat záznamy. Tyto kamery usnadní a zefektivní práci inspicientovi divadla, který kontroluje, zda v hledišti jsou již usazeni všichni diváci, a pódium s herci.

Organizace se připojila do Metropolitní sítě statutárního města Ostravy, což jí umožní využívat řadu služeb v rámci privátní sítě města. Těmi jsou např. přístup k centrálním informačním systémům města a datovým uložištím, napojení na komunikační infrastrukturu veřejné správy.

Kompletní dodané řešení pro organizaci:

  • komplexní návrh a následná realizace strukturované kabeláže
  • zajištění stabilní a bezpečné konektivity
  • IP kamery pro monitoring hlediště a podia
  • připojení do Metropolitní sítě statutárního města Ostravy
  • wifi hotspoty 

„Spolupráce proběhla uspokojivě, bez výhrad a k naší spokojenosti. Pracovníci OVANETu byli rychlí a vstřícní“

Jakub Tichý, ředitel

 

Prohlédněte si naše další realizace kamerového systému a wi-fi připojení.

Původní internetové připojení

Realizace kamerového systému a internetového připojení